YouTube wil af van cheap imago - DePers.nl

YouTube wil van goedkoop imago af

Door: Tjeerd Wiersma
Gepubliceerd: gisteren 21:37
Update: vandaag 08:17

YouTube, de videodienst van Google, wil van zijn ‘low culture’-imago af om meer aanzien te krijgen bij duurdere adverteerders.

Om daar verandering in te brengen en om YouTube aantrekkelijker te maken voor de wat duurdere adverteerders organiseert Google een tentoonstelling in het prestigieuze Guggenheim museum in New York. Daar zullen op beeldschermen verschillende filmpjes van nu nog onbekende maar veelbelovende videokunstenaars te zien zijn.

Door prominent in het Guggenheim aanwezig te zijn hoopt Google ook een ander soort (lees: kunstzinniger) publiek naar YouTube te trekken. De YouTube-expositie in het museum begint in oktober.


Hulu
Google kocht YouTube in 2006 voor een bedrag van 1,65 miljard dollar. Veel geld, maar er staat tegenover dat de videodioenst bij het grote publiek wel razend populair is. Toch wordt er volgens Google nog te weinig geld verdiend, vooral omdat A-merken tot nu toe wegbleven als adverteerder.

De grote concurrent van YouTube is Hulu.com, een site die er wel in slaagt om advertenties aan te trekken van de grotere merken. In juli waren maar liefst 783 miljoen reclamefilmpjes op Hulu te bekijken. Veel meer dan de ‘slechts’ 219 miljoen van Google/YouTube. Wat dat betreft heeft de zoekmachinegigant nog een flinke slag te maken.