Tijd voor Me 2.0 personal branding!


Ergens te midden van een heftig gevecht in Mafia Wars op Facebook en het bestuderen van e-book van Dan Schawbel, auteur van de nieuwe carrièrebijbel Me 2.0, werd ik gegrepen door een gedachte.

Ik zit op het verkeerde spoor. Niet met m'n leven, wel met deze blog.

Of ik dat nou realiseerde door mijn gebrekkige strategie als maffioso (wéér damage door een domme Fight) of door een van de volgende quotes van Schawbel, dat durf ik echt niet te zeggen.

# “Your blog is your space…completely yours to do with whatever you want.”
# “To succeed, you must be the best at what you do, for a specific audience.”


Vooropgesteld, ik kan bloggen. Dat heb ik bewezen als 'professionele' blogger op voetbal.blog.nl, een uitgave van een ondernemer met de illustere naam Ben Blog. In anderhalf jaar tijd had ik een sterke community opgebouwd, met vaste reageerders als PSVRules, biertje44 en Brabantia5. Tot op de dag van vandaag heb ik zelfs geen flauw benul idee wie deze mannen in werkelijkheid zijn. Zo gaat dat in de blogosfeer.

Zoals Schawbel zegt, is een blog jouw persoonlijke domein waarmee je kunt doen (en laten) wat je wilt. Tot nu toe probeer ik bedrijven te inspireren door middel van cases. Vooral door ze te wijzen op hun fouten, of aan te sporen tot (leuke) actie(s). Maar doe ík daarmee wel waar ik het allerbeste in ben? Nee.Ik ben in de eerste plaats journalist. Pas dan ben ik sportjournalist, hoewel ik dat met frisse tegenzin toegeef. Sinds enige tijd waag ik een overstap naar PR. Dat wel.

Maar dat maakt mij nog geen PR-adviseur, ook al heb ik met Assy Luizenkam inmiddels mijn eerste freelance opdracht in de wacht gesleept. En lees ik boeken en blogs van de moderne goeroe's in Marketing, PR 2.0 en Blog's: David Meerman Scott, Debbie Weil, Seth Godin, Jeff Jarvis, enzovoorts.

Wat doen journalisten? Die schrijven. In kranten, bijvoorbeeld. Dus ga ik na vier weken mijzelf en deze blog maar eens flink re-branden. Tot een wekelijkse internetkrant over eclatante PR-successen, en dieptrieste marketingblunders. Bij zo'n krant horen de bekende journalistieke genres: interview, opinie, recensie, achtergrondverhaal, etc. etc. Binnenkort volgt het eerste artikel: een reportage over Isidorusweb, de 'portaalwebsite voor Nederlandstalige surfende Katholieken'. Ofwel: Geloven 2.0!

Een visie op Marketing + PR in de online wereld.