Trustpilot sluit Series E-financieringsronde van $ 55 miljoen af onder leiding van Sunley House Capital Management

De financiering is ter ondersteuning van Trustpilots strategie om marktleider te zijn op het gebied van vertrouwen en transparantie.

5 maart 2019 – New York – Londen – Kopenhagen

Trustpilot, een toonaangevend onafhankelijk reviewplatform dat door bedrijven wordt gebruikt voor het opbouwen van merkvertrouwen, kondigt vandaag aan dat het $ 55 miljoen heeft opgehaald in een Series E-investeringsronde.

De nieuwe financieringsronde wordt geleid door Sunley House Capital Management, een dochteronderneming van het internationale private equity-bedrijf Advent International, en wordt ondersteund door bestaande aandeelhouders Vitruvian Partners, Draper Esprit, Index Ventures, Northzone en Seed Capital.

Sinds de oprichting in 2007 heeft Trustpilot een snelle groei doorgemaakt met zijn ‘freemium’ SaaS-bedrijfsmodel. De nieuwe financieringsronde helpt Trustpilot zijn marktpositie te versterken door middel van investeringen in marketing, mensen en zijn technologische platform. Ook versnelt de financiering het proces voor Trustpilot om transparantie naar een hoger niveau te tillen binnen de wereld van de reviews.

De investering is niet de eerste mijlpaal van het jaar voor Trustpilot. Het bedrijf beschikt nu over 58 miljoen reviews over meer dan 265.000 bedrijven uit 150 verschillende landen. Trustpilot is marktleider in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en andere landen in Europa en Noord-Amerika, en behoort tot de 1% meest bezochte websites ter wereld. Het merk wordt maandelijks online meer dan 3,5 miljard keer gezien.

Trustpilot-reviews bieden consumenten de gelegenheid om in nauwer contact te komen met bedrijven, betere koopbeslissingen te nemen en die van anderen te beïnvloeden.

Het verzamelen van reviews op Trustpilot helpt bedrijven niet alleen met hun groei en het etaleren van merkvertrouwen, maar levert ook tastbare en meetbare bedrijfsresultaten op. Zo zorgen reviews voor waardevolle inzichten, vergroten ze de zichtbaarheid en vindbaarheid van bedrijven (mede dankzij de krachtigste SEO binnen de reviewsector) en trekken ze twijfelende consumenten over de streep.

“De behoefte aan vertrouwen in de wereld en online is groter dan ooit. Om die reden blijven we grenzen verleggen van wat mogelijk is op het gebied van reviews”, aldus Peter Mühlmann, oprichter en CEO van Trustpilot. “Onze open en transparante aanpak is cruciaal. Door samen te werken met consumenten zijn bedrijven in staat om te leren, te innoveren en te imponeren. En dat is uiteindelijk hoe duurzaam merkvertrouwen wordt opgebouwd.”

Mohammed Anjarwala, directeur van Sunley House Capital Management, zegt: “Trustpilot biedt bedrijven een krachtige waardepropositie waarmee ze op efficiënte wijze hun digitale marketing en klantbetrokkenheid kunnen verbeteren. Wij geloven dat het bedrijf over een enorm groeipotentieel beschikt, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van de wereld. We kijken ernaar uit om Peter en het Trustpilot-team hierbij te ondersteunen.” Anjarwala treedt toe tot de raad van bestuur van Trustpilot.

===

Over Trustpilot

Trustpilot is een toonaangevend onafhankelijk reviewplatform – gratis en voor iedereen. Met ruim 58 miljoen reviews over meer dan 265.000 verschillende bedrijven, biedt Trustpilot consumenten een platform om betrouwbare bedrijven te ontdekken en om reviews achter te laten. Bedrijven gebruiken Trustpilot om feedback van klanten om te zetten in bedrijfsresultaten. Trustpilots missie is om mensen en bedrijven nader tot elkaar te brengen om zo voor iedereen steeds betere ervaringen te creëren. Het merk wordt maandelijks online meer dan 3,5 miljard keer gezien. Met kantoren in Kopenhagen, Londen, New York, Denver, Berlijn, Melbourne en Vilnius, vertegenwoordigen Trustpilots 700 werknemers meer dan 40 verschillende nationaliteiten.


Ga voor meer informatie naar https://nl.trustpilot.com/

Over Sunley House Capital Management

Sunley House Capital Management (“Sunley House”) beheert een geconcentreerd wereldwijd aandelenfonds dat minderheidsinvesteringen doet in zowel overheidsbedrijven als geselecteerde particuliere bedrijven. Sunley House is een dochteronderneming van Advent International, één van de grootste en meest ervaren private equity-bedrijven ter wereld. Sunley House richt zich net als Advent International voornamelijk op investeringen binnen de financiële sector, de industriële sector, de gezondheidszorg, de detailhandel en de technologische industrie.

Ga voor meer informatie naar https://www.adventinternational.com/sunleyhouse/

Mediacontacten:

Voor Trustpilot

Nederland en overige landen:

Alexander Tolstrup

Director of Communications - Europa

+45 31 56 33 72

ato@trustpilot.com

Voor Sunley House Capital Management

Verenigd Koninkrijk:

FTI Consulting

Fergus Wheeler or Jessica Gill

+44 (0)20 3727 1000

Fergus.wheeler@fticonsulting.com / Jessica.gill@fticonsulting.com

Verenigde Staten:

Abernathy MacGregor

Chuck Dohrenwend of Jake Yanulis

Tel: +1 212 371 5999

cod@abmac.com / jjy@abmac.com