Investering voor startup die klanttevredenheidsonderzoek eenvoudiger en effectiever maakt

Jan 22nd 2019

AMSTERDAM - De Nederlandse startup Moodus heeft €150.000 opgehaald bij verschillende angel-investeerders. De startup wil ervoor zorgen dat organisaties hun klanten beter kunnen begrijpen zonder gebruik te maken van kostbare onderzoeksbureaus. De technologie die Moodus heeft ontwikkeld kan een compleet klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren op een goedkope, snelle en eenvoudige manier. Onder anderen Heijmans, het Nationaal Militair Museum en het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer maken al gebruik van de diensten van Moodus.


“Het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat organisaties geen duur onderzoeksbureau meer nodig hebben om hun klanten te begrijpen,” vertelt de founder van Moodus, Ahmed Ali.  “Onze technologie gaat veel verder dan de bestaande feedback-zuilen, die vaak gebruik maken van smileys. De Moodus-terminals kunnen complete klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren, met een response tot honderd keer hoger dan bij andere methoden van tevredenheidsmeting.”


Doorlopend klanttevredenheid meten


Met Moodus kunnen organisaties doorlopend de klanttevredenheid meten door op een slimme manier vragen te stellen aan hun bezoekers via terminals.

De verkregen gegevens zijn in een dashboard realtime in te zien. Deze data geven inzicht in welke processen goed gaan en waar ruimte is om de klanttevredenheid te verbeteren. Zowel het uitvoeren van het onderzoek als het verkrijgen van de resultaten gaat vele malen sneller dan bij standaard klanttevredenheidsonderzoek. Dit bespaart de organisatie tijd en zorgt voor lagere kosten.


Astrid Tabak, Adviseur Kwaliteit en Veiligheid van het Langeland Ziekenhuis: “Verbetertrajecten duren nu geen jaar meer, aangezien wij direct inzicht hebben in de door ons opgehaalde data. En het belangrijkste is dat dit al met al een prettigere ervaring is voor onze patiënten.”


Uitdaging voor traditionele onderzoeksbureaus


Moodus is momenteel in gesprek met nog meer ziekenhuizen, onderwijs-  instellingen en musea over de inzet van hun technologie om klanttevredenheid te meten. “Als organisatie hoef je niet achteraf je klanten ‘lastig te vallen’ met e-mails of telefonische interviews en dat verhoogt de response rate enorm,” zegt Ali. “Zo dagen we bestaande onderzoeksbureaus uit. We zien nu ook dat er steeds meer ziekenhuizen en musea overstappen van traditionele onderzoeksbureaus naar onderzoek doen via Moodus.”


Toekomst


In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om eigen data te benchmarken tegen die van branchegenoten en zullen de verschillende onderzoeksmogelijkheden nog verder uitgebreid worden. Het geld uit de investeringsronde zal worden gebruikt voor het verder doorontwikkelen van de technologie en voor marketing en sales.


Over Moodus

Moodus is opgericht in 2016 door Ahmed Ali en Tim Smit om klanttevredenheid eenvoudig en realtime inzichtelijk te maken. Het Moodus-team ontwikkelt zelf de nieuwste technologieën voor het uitvoeren van klanttevredenheidsonderzoek. Organisaties en instellingen als het Langeland Ziekenhuis, Heijmans en het Nationaal Militair Museum maken al gebruik van Moodus.