Investering voor startup die klanttevredenheidsonderzoek eenvoudiger en effectiever maakt

Jan 22nd 2019

AMSTERDAM - De Nederlandse startup Moodus heeft €150.000 opgehaald bij verschillende angel-investeerders. De startup wil ervoor zorgen dat organisaties hun klanten beter kunnen begrijpen zonder gebruik te maken van kostbare onderzoeksbureaus. De technologie die Moodus heeft ontwikkeld kan een compleet klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren op een goedkope, snelle en eenvoudige manier. Onder anderen Heijmans, het Nationaal Militair Museum en het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer maken al gebruik van de diensten van Moodus.


“Het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat organisaties geen duur onderzoeksbureau meer nodig hebben om hun klanten te begrijpen,” vertelt de founder van Moodus, Ahmed Ali.  “Onze technologie gaat veel verder dan de bestaande feedback-zuilen, die vaak gebruik maken van smileys. De Moodus-terminals kunnen complete klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren, met een response tot honderd keer hoger dan bij andere methoden van tevredenheidsmeting.”


Doorlopend klanttevredenheid meten


Met Moodus kunnen organisaties doorlopend de klanttevredenheid meten door op een slimme manier vragen te stellen aan hun bezoekers via terminals.

De verkregen gegevens zijn in een dashboard realtime in te zien. Deze data geven inzicht in welke processen goed gaan en waar ruimte is om de klanttevredenheid te verbeteren. Zowel het uitvoeren van het onderzoek als het verkrijgen van de resultaten gaat vele malen sneller dan bij standaard klanttevredenheidsonderzoek. Dit bespaart de organisatie tijd en zorgt voor lagere kosten.


Astrid Tabak, Adviseur Kwaliteit en Veiligheid van het Langeland Ziekenhuis: “Verbetertrajecten duren nu geen jaar meer, aangezien wij direct inzicht hebben in de door ons opgehaalde data. En het belangrijkste is dat dit al met al een prettigere ervaring is voor onze patiënten.”


Uitdaging voor traditionele onderzoeksbureaus


Moodus is momenteel in gesprek met nog meer ziekenhuizen, onderwijs-  instellingen en musea over de inzet van hun technologie om klanttevredenheid te meten. “Als organisatie hoef je niet achteraf je klanten ‘lastig te vallen’ met e-mails of telefonische interviews en dat verhoogt de response rate enorm,” zegt Ali. “Zo dagen we bestaande onderzoeksbureaus uit. We zien nu ook dat er steeds meer ziekenhuizen en musea overstappen van traditionele onderzoeksbureaus naar onderzoek doen via Moodus.”


Toekomst


In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om eigen data te benchmarken tegen die van branchegenoten en zullen de verschillende onderzoeksmogelijkheden nog verder uitgebreid worden. Het geld uit de investeringsronde zal worden gebruikt voor het verder doorontwikkelen van de technologie en voor marketing en sales.


Over Moodus

Moodus is opgericht in 2016 door Ahmed Ali en Tim Smit om klanttevredenheid eenvoudig en realtime inzichtelijk te maken. Het Moodus-team ontwikkelt zelf de nieuwste technologieën voor het uitvoeren van klanttevredenheidsonderzoek. Organisaties en instellingen als het Langeland Ziekenhuis, Heijmans en het Nationaal Militair Museum maken al gebruik van Moodus.


Trustpilot vergroot de transparantie van online reviews met nieuwe rapportagefunctionaliteit

7 februari 2019

Het reviewplatform introduceert als eerste in de sector een Transparent Flagging-functie die consumenten meer inzicht geeft

New York/Londen/Kopenhagen – Trustpilot, een wereldwijd toonaangevend reviewplatform dat gratis te gebruiken is en open voor iedereen, kondigt vandaag een nieuwe functionaliteit aan: de Transparent Flagging-feature. Hiermee wil het bedrijf voor meer transparantie zorgen in de review-branche door consumenten inzage te geven in hoe vaak bedrijven reviews ‘flaggen’ (rapporteren) en wat er na onderzoek mee gebeurt. De nieuwe functionaliteit is de eerste in zijn soort en is onderdeel van verschillende maatregelen van Trustpilot die moeten zorgen voor meer openheid en transparantie op het platform en in de sector in zijn geheel.  


“Wij geloven dat open en transparant zijn de enige manier is om met je klanten om te gaan. Ik vind het dan ook fantastisch om te zien dat onze nieuwe functionaliteit de grenzen verlegt van wat mogelijk is als het gaat om transparantie in reviews. Het openstellen van het rapportageproces zorgt voor meer geloofwaardigheid voor alle Trustpilot-reviews en is weer een stap verder in onze missie om te zorgen voor een steeds betere ervaring voor iedereen,” zegt Peter Muhlmann, oprichter en CEO van Trustpilot.


Afbeelding: Peter Mühlmann, CEO Trustpilot


Trustpilots toewijding aan openheid en transparantie gaat gepaard met hun aanhoudende strijd tegen valse reviews en online identiteitsfraude. Hoewel bedrijven minder dan één procent van alle reviews op Trustpilot rapporteren, is de nieuwe functie ook een mooie kans om hun klanten te laten zien dat ze niets te verbergen hebben.


“Ons doel is om met behulp van meer transparantie, bedrijven te helpen met het vergroten van het vertrouwen in hun merk, en waar nodig goed gedrag te belonen. We blijven vechten tegen pogingen om het systeem te omzeilen en vóór een review-branche waarin het niet mogelijk is dat bedrijven censureren wat mensen kunnen zien en delen,” zegt Stine Mangor Tornmark, Senior Vice President Legal & Compliance bij Trustpilot.


Iedereen kan op Trustpilot een review achterlaten, en het is voor bedrijven niet mogelijk om die reviews te modereren of te previewen. Zowel bedrijven als consumenten kunnen een review rapporteren als het vermoeden bestaat dat deze in strijd is met Trustpilots richtlijnen. Elke gerapporteerde review wordt vervolgens onderzocht. Wanneer een bedrijf een review rapporteert, moet worden toegelicht waarom de desbetreffende feedback niet aan de regels voldoet. De opgegeven reden wordt vervolgens op het openbare bedrijfsprofiel getoond.


De rapportage-gegevens worden sinds 1 januari jl. verzameld en tonen consumenten:

  • hoeveel reviews een bedrijf in de afgelopen 12 maanden heeft verzameld;

  • hoeveel reviews een bedrijf heeft gerapporteerd;

  • hoeveel van die reviews zijn verwijderd en hoeveel er weer online geplaatst zijn;

  • hoeveel van de gerapporteerde reviews al dan niet in strijd waren met Trustpilots richtlijnen;

Consumenten kunnen ook zien hoe de verdeling van gerapporteerde reviews is ten opzichte van het aantal sterren van de reviews.


De nieuwe functie komt voort uit de introductie van de regel dat bedrijven moeten toelichten waarom ze een review rapporteren, zodat alle gebruikers dit kunnen zien. Het is onderdeel van een drietraps waarschuwingssysteem dat gericht is op het stoppen van misbruik van de rapportagefunctie door bedrijven.


Over Trustpilot

Trustpilot is een toonaangevend onafhankelijk reviewplatform – gratis en voor iedereen. Met ruim 55 miljoen reviews over meer dan 260.000 verschillende bedrijven, geeft Trustpilot consumenten de kans om reviews van bedrijven te delen en te ontdekken en we geven bedrijven de mogelijkheid om feedback van klanten om te zetten in bedrijfsresultaten. Onze missie is om mensen en bedrijven nader tot elkaar te brengen om zo voor iedereen steeds betere ervaringen te creëren. Wereldwijd zien consumenten meer dan 2,5 miljard Trustpilot reviews per maand. Met kantoren in Kopenhagen, Londen, New York, Denver, Berlijn, Melbourne en Vilnius, vertegenwoordigen Trustpilots 700 werknemers meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Ga voor meer informatie naar https://www.trustpilot.nl/

Trustpilot sluit Series E-financieringsronde van $ 55 miljoen af onder leiding van Sunley House Capital Management

De financiering is ter ondersteuning van Trustpilots strategie om marktleider te zijn op het gebied van vertrouwen en transparantie.

5 maart 2019 – New York – Londen – Kopenhagen

Trustpilot, een toonaangevend onafhankelijk reviewplatform dat door bedrijven wordt gebruikt voor het opbouwen van merkvertrouwen, kondigt vandaag aan dat het $ 55 miljoen heeft opgehaald in een Series E-investeringsronde.

De nieuwe financieringsronde wordt geleid door Sunley House Capital Management, een dochteronderneming van het internationale private equity-bedrijf Advent International, en wordt ondersteund door bestaande aandeelhouders Vitruvian Partners, Draper Esprit, Index Ventures, Northzone en Seed Capital.

Sinds de oprichting in 2007 heeft Trustpilot een snelle groei doorgemaakt met zijn ‘freemium’ SaaS-bedrijfsmodel. De nieuwe financieringsronde helpt Trustpilot zijn marktpositie te versterken door middel van investeringen in marketing, mensen en zijn technologische platform. Ook versnelt de financiering het proces voor Trustpilot om transparantie naar een hoger niveau te tillen binnen de wereld van de reviews.

De investering is niet de eerste mijlpaal van het jaar voor Trustpilot. Het bedrijf beschikt nu over 58 miljoen reviews over meer dan 265.000 bedrijven uit 150 verschillende landen. Trustpilot is marktleider in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en andere landen in Europa en Noord-Amerika, en behoort tot de 1% meest bezochte websites ter wereld. Het merk wordt maandelijks online meer dan 3,5 miljard keer gezien.

Trustpilot-reviews bieden consumenten de gelegenheid om in nauwer contact te komen met bedrijven, betere koopbeslissingen te nemen en die van anderen te beïnvloeden.

Het verzamelen van reviews op Trustpilot helpt bedrijven niet alleen met hun groei en het etaleren van merkvertrouwen, maar levert ook tastbare en meetbare bedrijfsresultaten op. Zo zorgen reviews voor waardevolle inzichten, vergroten ze de zichtbaarheid en vindbaarheid van bedrijven (mede dankzij de krachtigste SEO binnen de reviewsector) en trekken ze twijfelende consumenten over de streep.

“De behoefte aan vertrouwen in de wereld en online is groter dan ooit. Om die reden blijven we grenzen verleggen van wat mogelijk is op het gebied van reviews”, aldus Peter Mühlmann, oprichter en CEO van Trustpilot. “Onze open en transparante aanpak is cruciaal. Door samen te werken met consumenten zijn bedrijven in staat om te leren, te innoveren en te imponeren. En dat is uiteindelijk hoe duurzaam merkvertrouwen wordt opgebouwd.”

Mohammed Anjarwala, directeur van Sunley House Capital Management, zegt: “Trustpilot biedt bedrijven een krachtige waardepropositie waarmee ze op efficiënte wijze hun digitale marketing en klantbetrokkenheid kunnen verbeteren. Wij geloven dat het bedrijf over een enorm groeipotentieel beschikt, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van de wereld. We kijken ernaar uit om Peter en het Trustpilot-team hierbij te ondersteunen.” Anjarwala treedt toe tot de raad van bestuur van Trustpilot.

===

Over Trustpilot

Trustpilot is een toonaangevend onafhankelijk reviewplatform – gratis en voor iedereen. Met ruim 58 miljoen reviews over meer dan 265.000 verschillende bedrijven, biedt Trustpilot consumenten een platform om betrouwbare bedrijven te ontdekken en om reviews achter te laten. Bedrijven gebruiken Trustpilot om feedback van klanten om te zetten in bedrijfsresultaten. Trustpilots missie is om mensen en bedrijven nader tot elkaar te brengen om zo voor iedereen steeds betere ervaringen te creëren. Het merk wordt maandelijks online meer dan 3,5 miljard keer gezien. Met kantoren in Kopenhagen, Londen, New York, Denver, Berlijn, Melbourne en Vilnius, vertegenwoordigen Trustpilots 700 werknemers meer dan 40 verschillende nationaliteiten.


Ga voor meer informatie naar https://nl.trustpilot.com/

Over Sunley House Capital Management

Sunley House Capital Management (“Sunley House”) beheert een geconcentreerd wereldwijd aandelenfonds dat minderheidsinvesteringen doet in zowel overheidsbedrijven als geselecteerde particuliere bedrijven. Sunley House is een dochteronderneming van Advent International, één van de grootste en meest ervaren private equity-bedrijven ter wereld. Sunley House richt zich net als Advent International voornamelijk op investeringen binnen de financiële sector, de industriële sector, de gezondheidszorg, de detailhandel en de technologische industrie.

Ga voor meer informatie naar https://www.adventinternational.com/sunleyhouse/

Mediacontacten:

Voor Trustpilot

Nederland en overige landen:

Alexander Tolstrup

Director of Communications - Europa

+45 31 56 33 72

ato@trustpilot.com

Voor Sunley House Capital Management

Verenigd Koninkrijk:

FTI Consulting

Fergus Wheeler or Jessica Gill

+44 (0)20 3727 1000

Fergus.wheeler@fticonsulting.com / Jessica.gill@fticonsulting.com

Verenigde Staten:

Abernathy MacGregor

Chuck Dohrenwend of Jake Yanulis

Tel: +1 212 371 5999

cod@abmac.com / jjy@abmac.com