Werken de nieuwe regels van Marketing PR ook in Nederland?

Stop. Leg al het PR-werk dat je aan het doen even neer. Wat ben je precies aan het doen, beste (Marketing) PR-adviseur? Ben je journalisten aan het spammen met slecht geschreven persberichten? Ben je keihard alle journalisten in je rolodex (*proest*) aan het nabellen, in de hoop dat ze over je product of dienst schrijven?

whoa!  stop!

Rechtstreeks met klanten communiceren

Stop daar mee. Je kunt ook rechtstreeks met je klanten communiceren. Online. Via internet. In-ter-net. Dat is die wereld waarin je je nu begeeft. Websites. Blogs. Hyves. Twitter. Facebook. Misschien wel eens van gehoord? Schijnt een hele grote markt te zijn, dat internet.

Leuk stukje

Schrijf eens een leuk stukje op je website. Maak een blog, zorg voor een goed verhaal of maak een leuk filmpje. Produceer relevante content, opdat consumenten weten dat jij - beter nog, je merk, bedrijf, instelling of dienst - ze begrijpt. Dat is toch veel makkelijker dan journalisten spammen, in de hoop op aandacht? Misschien praten je klanten wel terug! Of zelfs over je, nog beter.

Adverteren

Het kan echt anders. Neem nou adverteren. Grappig, man. Geef je 50.000 euro uit aan een hele pagina in de Telegraaf. Nul verkoop. Wat had je dan gedacht? Voor die 50.000 euro krijg je bij mij een jaar lang één blog per week, over een onderwerp waar je kopers in geïnteresseerd zijn. En dus naar op zoek zijn. Tof, toch?

Long tail

Google doet de rest. Want mensen lossen hun problemen tegenwoordig op via Google. Dat heet dan weer long tail. Onzin zeg je? Waarom gebruikt 92% van de Nederlanders Google dan op het internet?

New Rules

New Rules of Marketing PR by David Meermann Scott

Innovatieve PR

Het kan dus ook anders. Innovatiever, vooral. Een van de bekendste sprekers op het gebied van innovatieve PR, is David Meerman Scott. En dan bedoel ik écht innovatief, niet van die hype-van-de-week-achtige pseudo-innovatie. Onlangs trof ik David Meerman Scott in Amsterdam voor een interview over The New Rules of Marketing & PR, zijn beststeller over vernieuwende public relations in het social media-tijdperk.

Nieuwe PR-regels in Nederland

David Meerman Scott heeft het over de nieuwe regels van Marketing PR. Zie de foto boven. Werken deze nieuwe regels van Marketing PR ook in Nederland? Ja, natuurlijk!

Interview with David Meerman Scott from Remco Janssen on Vimeo.

David Meerman Scott, author of The New Rules of Marketing & PR and World Wide Rave, on the new rules of Marketing PR. Would they work in the Netherlands as well?



Marketing PR-boek

Het voorgaande verhaal is geïnspireerd op de regels in zijn boek, lees meer bij Erno Hannink over het - in mijn ogen - beste boek over Marketing PR in de ganse wereld. Mijn dank gaat uit naar Spark Leadership Foundation en Pieter van Osch, organisator van het Social Media Event met David Meerman Scott. Binnenkort starten Erno, Pieter, ik e.v.a. de Social Media Club Amsterdam. Stay tuned.

David Meerman Scott boeken als keynote speaker? Kan ik voor je regelen. Stuur mij even een mailtje.


Marketing + PR Visie: over PR 2.0 en Social Media Marketing. Door Remco Janssen.

Marketeer: denk lokaal, ga naar Hyves

"Als je [als buitenlandse onderneming, RJ] zaken wil doen in Nederland, dan dien je zeker Hyves te overwegen in je marketingmix."


David Meerman Scott
Afgelopen vrijdag trof ik David Meerman Scott, de auteur van The New Rules of Marketing & PR (kopen, trouwens!), in Amsterdam na zijn lezing tijdens het Social Media Event van Spark Leadership Foundation. Zie hier het ruwe interview, daar kom ik later nog op terug. En, hij interviewde mij. Over Hyves.


[Trek ik nou zo'n gekke bek?]

Lokaal bloggen
In elk land waar hij spreekt, blogt Scott ook over een lokaal onderwerp. Waar moest hij in Nederland over bloggen? Al snel kwam David Meerman Scott uit op Hyves, het in Nederland opgerichte sociale netwerk. Met als het goed is 7 miljoen Nederlandse gebruikers, niet 5, zoals ik per abuis beweer. (Sta je een keer op een Amerikaanse blog...)

Een wijze les van David Meerman Scott:
"If you're in the global markets, localization is important. Yet many marketers assume that one size fits all."

En lokaal in Nederland is Hyves!

Meer mogelijkheden

Er zijn nog tal van mogelijkheden om Hyves te gebruiken bij Online Marketing (of je PR 2.0-campagne) dan die twee die ik in het filmpje heb genoemd. Zoals brand insights via 'polletjes'. Kom ik later op terug.

Het idee van gepersonaliseerde Hyves-bankpassen vind ik overigens briljant. JIJ, lezer, mag het jatten, mits mijn naam er telkens bij vermeld staat ;-)!

Lees ook Web Ink Now: When marketing in the Netherlands you need to get on Hyves.

Marketing + PR Visie: over PR 2.0 en Social Media Marketing. Door Remco Janssen.