Eerste twittertaxi @taxiamsterdam is een hit - PAROOL /via @erwblo

Eerste twittertaxi is een hit

Twittertaxi van Dave Kuipers

05-01-11   16:56 uur

AMSTERDAM - Met zijn gebruikersnaam @taxiamsterdam is Dave Kuipers (24) sinds afgelopen zomer actief op berichtensite Twitter, maar de naam legde hij al een jaar of twee geleden vast. ''Taxiamsterdam is een mooie naam, die wilde ik snel claimen toen ik een beetje over Twitter hoorde.''

Hij is goed voor 3500 tweets en werft klanten via Twitter. Met twee iPads achterin, bevestigd aan de hoofdsteunen van de voorstoelen, legt hij zijn klanten vervolgens in de watten.

Op oudejaarsdag kreeg hij vijftien tweets binnen met verzoeken, en als het aan hem ligt, worden dat er nog veel meer. ''Onlangs had ik een moeder in de taxi met twee kids die naar het Kerstcircus in Carré gingen. Ze waren het spel Angry Birds op de iPad aan het spelen. Bij Carré vroegen ze hun moeder of ze nog even door mochten spelen.''

Sinds november begon hij aanvragen via Twitter binnen te krijgen voor een ritje, eind december was dat opgelopen naar dagelijks vijftien tweets waarin zijn taxi werd ontboden. ''Vanochtend nog bracht ik een klant naar Schiphol, zij had me gevonden via Twitter. Of mensen stellen me vragen via Twitter, bijvoorbeeld wat het kost als ze me een dag willen inhuren voor een bruiloft.''

Via een tweet om een taxi verzoeken en dan ook het vertrouwen hebben dat er snel een komt: dat kan alleen als je razendsnel reageert. ''Mijn iPhone ligt tijdens het rijden altijd onder mijn been. Als hij trilt, weet ik dat ik een bericht heb. Kan ik snel reageren.''

Les verder op parool.nl