Zo ziet de functieomschrijving van een 24/7 social media journalist eruit #NOS

Medewerker NOS Net


Vacaturenummer
10.038

De afdeling
De 24-uursredactie maakt 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar de nieuwsberichten voor het Radionieuws, Teletekst en NOS.nl. De redactie koppelt hoge kwaliteit aan snelheid en is een van de pijlers van de grootste nieuwsredactie van Nederland (ongeveer 400 medewerkers). 24-uur levert nieuws op maat en berichten vinden steeds vaker hun weg naar nieuwe platforms en mobiele applicaties.
Eén van deze nieuwe platforms is NOS Net, een netwerk van mensen die kennis, ervaring en/of observaties via internet met de NOS delen. Het gaat om verhalen die de NOS op de gebruikelijke wijze niet bereikt zouden hebben.

We zoeken

Een medewerker NOS Net die ons helpt met de verdere opbouw van dit snelgroeiende netwerk van niet-journalisten met een bepaalde kennis en/of ervaringsdeskundigheid. De inzet van sociale media als Twitter, Facebook en Hyves speelt daar een centrale rol in.

 

Van de medewerker NOS Net verwachten wij:

-          Een natuurlijke neiging om internet en vooral de sociale media centraal te stellen in je journalistieke werk

-          Een sociale instelling, zowel in het contact met collega’s, als in het contact met het publiek

-          Generalistische kennis die het mogelijk maakt bij verschillende onderwerpen snel de essentie uit een berg reacties te halen

-          Het zelfvertrouwen en de overtuigingskracht om in journalistieke discussies op de redactie collega’s mee te krijgen

 

Je hebt een journalistieke opleiding gevolgd, aangevuld met relevante journalistieke werkervaring. Je kunt zowel in teamverband als alleen werken en hebt een flexibele instelling. Niet alleen het nieuws loopt 24 uur per dag door, ook de ‘correspondenten’ van NOS Net houden zich niet altijd aan kantoortijden. Daarom werk je op gezette tijden, ook ’s avonds en in het weekend.


We bieden

Je maakt deel uit van een klein team van drie mensen dat is gevestigd in Hilversum. Jouw werkzaamheden bestaan zowel uit onderzoeksprojecten met een langere adem als kortebaan-werk rond de actualiteit van de dag. In alle gevallen draait het om nieuws dat tot stand komt met behulp van het publiek.

Deze functie is ingeschaald in functieschaal G van de CAO voor Omroeppersoneel.


Reageren

Heb je interesse in deze vacature, reageer dan vóór 10 januari 2011 via onderstaande link. Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Robert Baltus, coördinator van NOS Net (06-55750446) of Jens Kraan, plaatsvervangend chef 24-Uur (06-20420588).

Klik hier om te solliciteren
 
Naar boven