@ceesdebil over KIWI-marketing in social media

Ik ben erg nieuwsgierig naar de toegevoegde waarde van social media voor ondernemers. De kans op krijgen begint met geven denk ik. Toegevoegde waarde dus. De inhoud die je geeft bepaalt daarom denk ik wel wat de waarde is van jouw aanwezigheid op twitter, facebook, linkedin, blogsites en andere podia. Heb je niks te melden op twitter, dan word je daarom ook niet gevolgd en zal dat ook geen spin off hebben op zakelijk gebied. Wederkerigheid is een van de drivers onder marketing en verkoop.

Aantallen scoren en plaatjes sparen, zoals ik dat vroeger deed met voetbalplaatjes, kan een leuk tijdverdrijf zijn maar leidt tot niets anders dan een hoop plaatjes en een overvolle stream waarop de interessante berichten ondersneeuwen – hoewel daar wel weer streamspltsingstools voor zijn. Met je contactennetwerk op linkedin is het niet veel anders. Het gaat niet om de hoeveelheid maar om de kwaliteit. Van ken je elkaar en/of wil je elkaar kennen tot kan en wil je wat voor elkaar betekenen.

Volgen om gevolgd te worden kan toch wel een doel dienen anders dan dat je trots kan vertellen dat je 1000+ contacten hebt. Je kan er de mogelijkheid mee creëren om mensen nieuwsgieriger naar je te laten worden en om je te blijven volgen om wat je te zeggen hebt.

kiwimarketing

Kennen, aardig vinden en vertrouwen zijn de drie voorwaarden om verder te komen met elkaar dan een nietszeggende glimlach en wat smalltalk. Kennen is stap één op weg naar meer en daarom draagt volgen om gevolgd te kunnen daar wel aan bij.

En dan is het een vorm van marketing en netwerken.

K = Kosteloos (ja, OK, het vraagt wel wat van je tijd maar wanneer, hoe lang  en hoe? da’s allemaal vrij).

I = Informeel, laagdrempelig en eenvoudig toepasbaar.

W = Waardevol, waarde toevoegend en een mooie stijloefening (zeg het maar in een halve zin en zo dat het toch voor lezers de moeite waard is).

I = Interactief,  je krijgt directe feedback door de rechtstreekse reacties en door de toe- of afname van je “volggroep”.

KIWI-marketing, niet als bezweringsformule bedoeld hoor, maar als in kiwi, laaghangend fruit. Je hoeft het alleen maar te plukken.

Lees het hele verhaal op ceesdebil.wordpress.com