T-Mobile investeerde 57 miljoen, met name in 3G-capaciteit. Iets van gemerkt? #ikkeniet

10-8-2010
T-Mobile laat solide resultaat zien in eerste half jaar 2010
  • Solide resultaat ondanks druk op inkomsten door overregulering.
  • Verbetering kwaliteit klantenbestand stimuleert ARPU.
  • Voorbereid op groei mobiel internet.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur van T-Mobile in Nederland: “Een reeks van opeenvolgende ingrepen van de overheid op de tarieven van mobiele aanbieders, zet de omzet flink onder druk. Daarmee wordt ondernemen in een kapitaalintensieve industrie als de mobiele telecom steeds meer topsport. Door ons klantenbestand op te schonen en ons te richten op waardevolle klanten, boeken wij ook onder deze moeilijke omstandigheden toch een goed resultaat.”

Klaar voor groei mobiel internet
In het tweede kwartaal investeerde T-Mobile een bedrag van ruim 57 miljoen euro. Dat is voor een belangrijk deel ingezet om de capaciteit van het 3G netwerk te verdubbelen en verder uit te breiden. Als voorloper op het gebied van mobiel internet in Nederland heeft T-Mobile het gebruik van mobiel internet vanaf het begin gesteund. Van alle smartphone gebruikers in Nederland heeft 60% een T-Mobile abonnement Zij maken tot wel 40 keer zo veel gebruik van mobiel internet dan klanten met ‘normale’ mobiele telefoons. Vanaf het moment dat T-Mobile de iPhone 3G introduceerde groeide het dataverkeer explosief. Niet alleen door het toenemende gebruik van mobiel internet op smartphones, maar ook op laptops en sinds kort ook op de iPad, zal deze datagroei onverminderd doorzetten. Door de omvangrijke capaciteitsuitbreidingen is T-Mobile voorbereid op de nieuwe generatie smartphones en de verdere groei van het mobiele dataverkeer.

Over T-Mobile in Nederland
4,4 miljoen consumenten en zakelijke gebruikers in Nederland maken gebruik van de mobiele oplossingen van T-Mobile (per 1 juli 2010). In 2009 had T-Mobile een jaaromzet van 1,807 miljard euro. T-Mobile Netherlands BV is onderdeel van Deutsche Telekom AG, een van de leidende communicatie ondernemingen in de wereld.