In de categorie ROFL --> Persbericht: "relatie met hond scoort hoger dan met partner" #geenklantoverigens

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PERSBERICHT: RELATIE MET HOND SCOORT HOGER DAN MET PARTNER

 

60% hondenbezitters kan zich geen leven voorstellen zonder hond

 

Amsterdam, 25 augustus – Nederlandse hondenbezitters zijn meer fan van hun hond dan van hun partner. Zij geven de relatie met hun hond een 8,5 tegenover een 7,8 voor de relatie met hun partner. Dit blijkt uit onderzoek van National Geographic Channel, uitgevoerd in aanloop naar de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van de serie ‘Dog Whisperer’ op 3 september a.s. om 21.00 uur.

 

Het merendeel van de Nederlandse hondenbezitter heeft 1 hond (70%) welke ze meestal genomen hebben voor de gezelligheid (19%). De trouwe viervoeter speelt een grote rol in het leven van de Nederlandse baasjes. Maar liefst 60 procent geeft aan van kinds af aan te zijn opgegroeid met een hond en zich geen leven kan voorstellen zonder trouwe metgezel. Daarbij geven zij gemiddeld een 8,5 als cijfer voor de band die zij hebben met hun hond. Tegenover een 7,8 voor de relatie met hun partner. Opvallend detail is dat slechts 1% van alle ondervraagden een onvoldoende geeft aan de band met hun hond, terwijl 12% een onvoldoende geeft aan de relatie met hun partner. Vrouwen geven de relatie met hun partner eerder een onvoldoende dan mannen. 14% van de vrouwen geeft een onvoldoende en 6% van de mannen.

 

Minder seks door hond op slaapkamer

Die onvoldoende zou kunnen komen door het gebrek aan privacy in de slaapkamer. Want bij 3% van de hondenbezitters heeft het hebben van een hond invloed op het seksleven omdat de hond in de slaapkamer slaapt en zij daardoor minder seks hebben. Bij het merendeel van de hondenbezitters (71%) slaapt de hond trouwens niet in het eigen bed op de slaapkamer. Bij 12% van de ondervraagden slaapt de hond altijd in bed en bij 17% regelmatig of soms.

 

Hondenpraat

Hondenbezitters spenderen minimaal 1 uur per dag met hun hond. Bijna de helft van de respondenten spendeert zelfs drie uur of meer met hun trouwe viervoeter. De meeste tijd zit in het uitlaten (97%), samen eten (21%) en slapen (20%). Ook wordt er door opvallend veel hondenliefhebbers een goed gesprek gevoerd met de hond. Bijna de helft (49%) van de respondenten geeft aan te praten met de viervoeter. Vrouwen blijken spraakzamer dan mannen (respectievelijk 55% en 37%) en men praat voornamelijk over alledaagse dingen. Of de hond ook alles wat er gezegd wordt begrijpt, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. 21% van de hondenbezitters geeft aan dat de hond altijd alles begrijpt. Het merendeel (65%) schat in dat hun hond niet altijd alles begrijpt wat er gezegd wordt.

 

Hond zorgt voor sociale contacten

Op de vraag of de hondenbezitters wel eens een bijzonder persoon hebben ontmoet dankzij hun hond geeft ongeveer een kwart van de hondenbezitters aan dat dit het geval is. Het gaat dan vooral om goede vrienden en buurtbewoners waarbij de hond aanleiding is geweest om met elkaar in gesprek te komen.

 

Meer beweging, minder op vakantie

Het hebben van een hond heeft voor het merendeel (60%) van de hondenbezitters geleid tot een andere levensstijl. Zo krijgt de een meer lichaamsbeweging (83%) en gaat een op de vijf respondenten minder op vakantie (21%) of minder uit (28%).

 

Karakter hond en baas een match

In hoeverre is er een match tussen de hond en de baas? Driekwart van de ondervraagden geeft aan een match te hebben met hun hond voor wat betreft de karaktereigenschappen. Er wordt wel vaak gezegd dat honden qua uiterlijk op hun baasje lijken, maar dat wordt door de Nederlandse hondenbezitter tegengesproken. Ruim 80% van de ondervraagden geeft aan geen match te hebben met hun hond qua uiterlijk (maar dat zeggen de baasjes natuurlijk zelf).

 

Gedragsproblemen aangepakt d.m.v. tips Dog Whisperer

Een kwart van de hondenbezitters geeft aan dat hun hond gedragsproblemen heeft of heeft gehad. Hierbij gaat het dan vooral om overmatig blaffen, slecht luisteren en angstig zijn voor andere mensen. Men zoekt over het algemeen actief hulp om de hond te helpen bij deze gedragsproblemen. Baasjes schrijven zich in voor hondencursussen, een op de vijf volgt tips op van de Dog Whisperer (19,5%) of ze bezoeken een hondentrainer of hondentherapeut. Slechts een klein deel (15%) van de hondenbezitters met honden met gedragsproblemen geeft aan niets te doen.

 

Hond niet snel de deur uitgezet

Hondenbezitters zijn hun hond erg trouw en zullen hun hond niet snel de deur uitzetten. 59% geeft aan hun hond nooit weg te zullen doen om wat voor reden dan ook. De enige reden die zou kunnen leiden tot het weg doen van de hond zou zijn als deze mensen of dieren gaat bijten. Andere redenen als weglopen, overmatig blaffen, ernstig verharen of poepen en plassen in huis worden door de meeste hondenbezitters niet gezien als legitieme redenen om de hond de deur uit te doen.

 

Pluto nr. 1 leukste bekende hond

Wie is de leukste bekende hond? Op de eerste plaats staat Pluto (23%), op de tweede plaats komt de hond van commissaris Rex (20%) en op de derde plaats Lassie (15%).

 


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linden & Barbosa;  Rianne de Vries of Carla Barbosa.