"@Emerce: Hyves opent sociaal filmpjesplatform"

Hyves opent sociaal filmpjesplatform


18 augustus 2010 16:01 - Door Jannemiek Starkenburg

 

Met de huidige 26 miljoen actieve embedded YouTube-video's op Hyves, werd het tijd om deze content te verzamelen op een plek en het delen van de populaire filmpjes te vergemakkelijken. Donderdag gaat Hyves.tv dan ook officieel van start.

Yme Bosma van Hyves laat weten dat er dagelijks 100.000 nieuwe YouTube-filmpjes op Hyves worden geplaatst. Daar komt nog eens een veelvoud aan views bij. Op basis van deze data genereert Hyves populariteitslijstjes die op Hyves.tv worden geplaatst.

Bosma: “In totaal staan er nu 26 miljoen actieve YouTube video´s op Hyves. Het is niet ingewikkeld om te beredeneren dat via Hyves dus enkele tientallen procenten van al het Nederlandse YouTube-verkeer loopt.”

Hyvers kunnen op dit moment al zelf YouTube-films op hun profiel embedden en deze delen met hun directe vriendenkring. Het was tot nu toe niet mogelijk om makkelijk de meest populaire films van alle Hyvers te doorzoeken.

Met het nieuwe onderdeel van het Nederlandse sociale netwerk kunnen gebruikers makkelijker de populaire video’s bekijken en delen. De content wordt opgedeeld in verschillende categorieën als muziek, sport en nieuws. De filmpjes worden per categorie in een afspeellijst gezet en gesorteerd op basis van aantal views. Een Hyver kan een bekeken filmpje toevoegen aan een zelfgemaakte openbare playlist of een privé-lijst. Uiteraard hoopt Hyves ook dat gebruikers hiermee langer op de site blijven hangen.

In de toekomst wordt op Hyves.tv ook content van Uitzendinggemist.nl en RTLGemist.nl toegevoegd.

Lees verder op emerce.nl