Emerce: Buzzcapture publiceert API voor social media-analyse /via @imagostrateeg

Buzzcapture publiceert API voor social media-analyse


23 augustus 2010 08:43

 

Buzzcapture publiceert binnenkort een API waardoor communicatie- en marketingafdelingen social media trends direct in hun eigen systemen kunnen nestelen. Later brengt het bedrijf een alarmeringsdienst uit om snel online incidenten te kunnen signaleren.

Het Amsterdamse bedrijf brengt de techniek volgende maand op de markt. Het stelt klanten, zoals ING, Nuon en Tele2 in staat om trends rondom hun merken en producten te visualiseren in hun eigen, reeds aanwezige systemen. De continue gegevensstroom uit social media kan daardoor binnen een bedrijf opschuiven richting de primaire bedrijfsprocessen.

Buzzcapture werkt overwegend voor afdelingen Marketing en Corporate Communications.

Zij profiteren van de nieuwe techniek omdat de medewerkers niet meer constant tussen verschillende, externe systemen hoeven te schakelen. Alle voor hen relevante data, in theorie, verschijnt op één afgeschermde (web)pagina. Marketingafdelingen zouden naast die Buzzcapture-data ook gegevens uit hun analytics-systeem en AdWords-account kunnen presenteren. Van die diensten zijn immers ook API’s beschikbaar.

De vraag naar de API is nog niet overweldigend, zegt directeur Alex van Leeuwen. “Maar we zijn hier vroeg mee in de markt”.

Lees verder op emerce.nl