"Kinderboek 'Prinses Arabella wil spelen' nu in app store voor iPad" /via persbericht

persbericht

Lezen en spelen op de iPad: interactief kinderboek 'Prinses Arabella wil spelen' nu in App Store

'Prinses Arabella wil spelen' verscheen al eerder deze zomer op de iPhone en iPod touch en nu is het interactieve kinderboek ook te lezen op de iPad. Het verhaal is daarmee een van de eerste Nederlandse kinderboeken voor de iPad.

Prinses Arabella wordt groot
'Prinses Arabella wil spelen' trok al grote belangstelling als interactief verhaal op de iPhone en iPod touch. Het interactieve boek stond in deze vorm een aantal weken op nummer 1 in de boekencategorie van de App Store. Nu is het interactieve boek ook op iPad beschikbaar. De waterverftekeningen komen dankzij de hoge resolutie van de iPad  nog meer tot leven. Ook biedt de iPad keuze tussen een korte of een volledige tekst die ouders en kinderen zelf of samen kunnen lezen.

RumdeeDum

Een vroege vogel, die RumdeeDum!
De iPad is nog maar net te koop in Nederland of RumdeeDum staat al klaar met een interactief kinderboek over Prinses Arabella. Het verhaal is gericht op kinderen van vier tot en met tien jaar. Samen met Prinses Arabella gaan de lezertjes op ontdekkingstocht en ontmoeten ze verschillende dieren. 'Prinses Arabella wil spelen' is een mooi verhaal om te lezen en luisteren op de achterbank van de auto of om er thuis lekker mee op de bank te kruipen.


Prinses wie...?
Prinses Arabella ontstond nadat schrijfster en illustrator Mylo Freeman hoorde van een Surinaams meisje dat de hoofdrol in een toneelstuk weigerde omdat 'er toch geen zwarte prinsesjes bestonden’. Voor Freeman was het duidelijk, er moest een prentenboek komen over een donker prinsesje. Zo ontstond Prinses Arabella, een donker prinsesje met een sterke wil. Inmiddels zijn er reeds vier succesvolle boeken verschenen over dit eigenwijze prinsesje. Met de komst van het interactieve boek op de iPad timmert Prinses Arabella hard aan de weg.


Noot voor de redactie:

De Makers: Het interactieve boek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen uitgever RumdeeDum, schrijfster en illustrator Mylo Freeman en de game developer Codeglue.
Voor dit persbericht en bijbehorende afbeeldingen gaat u naar www.rumdeedum.com/media/persbericht2/prinses-arabella-wil-spelen1.pdf
Een korte introductie van het interactieve boek 'Prinses Arabella wil spelen' is te zien op http://www.rumdeedum.com/nl/uitgaven/video-prinses-arabella-wil-spelen.

RumdeeDum

RumdeeDum | We love good books & high quality games