Stop NU met Twitter naar LinkedIn pushen!

Ik erger mij nou al een tijdje aan een aantal tweeps - ik zal geen namen noemen, het zij u vergeven - die hun tweets vanuit Twitter automatisch doorsturen naar LinkedIn. In mijn ogen helemaal fout. LinkedIn is een zakelijk platform, en de status update is daar bedoeld om zakelijke informatie te geven. Twitter daarentegen is een communicatieplatform waar zowel zakelijke als persoonlijke infomatie uitgewisseld wordt, en waar met name conversaties plaatsvinden.

Foto: http://www.flickr.com/photos/99zeros/ / CC BY-NC-SA 2.0

In razend tempo vaak. Over allerhande zaken. Tja. Wat heb ik eraan als een zakenrelatie zijn hele privé twitterconversatie over Ajax-Feyenoord aan mij laat zien op LinkedIn? Tijdens workshops personal branding voor Marcom-professionals die ik gaf bij Babbage Company passeerde die vraag ook een aantal keer de revue. Moet dat nou, Twitter en LinkedIn koppelen?

Twitter ruis in LinkedIn

Mijn antwoord: Ja. Dat kan. Mag. Maar ik zou nooit en te nimmer alle tweets naar LinkedIn sturen. Dat zorgt voor vervuiling, en ruis in andersmans LinkedIn time line. Je kunt vanuit Tweetdeck simpel een geselecteerde status update (bijvoorbeeld je laatste blogpost, een zakelijk succesje of een prangende business gerelateerde #durftevragen) sturen naar zowel Twitter als LinkedIn. Of je gebruikt de hashtags #li of #in. Niemand die er last van heeft, gegarandeerd.

Tweetdeck met Facebook

Hetzelfde geldt voor Facebook natuurlijk: of een kolom in Tweetdeck, of koppelen en (spaarzaam) hashtag #fb gebruiken. Misschien zitten je vrienden helemaal niet te wachten op je Social Media Guru-berichtgeving (hopen maar dat ik nu niet aangevallen word door m'n voetbalvrienden...)!

Filmpje

Dus, zie ook nog even dit filmpje van Martin Brossman en zijn Q&A op LinkedIn over dit onderwerp. (Thanks Martin for the inspiration!). Helemaal mee #eens!Tip: Shareaholic

Tip: verstuur maximaal één tot twee keer per dag een nieuwe update op LinkedIn. Meer informatie kwijt kunnen? Je kunt via Shareaholic (addon in Firefox) eenvoudig je blogberichten delen in LinkedIn-groepen. Je mag lid zijn van maximaal 50 groepen. Een ideale manier om je expertise te delen met je doelgroep! Met deze tool kun je ook makkelijk tweeten (TBuzz werkt vliegensvlug, gewoon tekst selecteren en dat met link shortening tweeten), Faceboeken of Friendfeed sharen. De Google Toolbar heeft een vergelijkbare functie, met de Nederlandse equivalenten Hyves en NUJij geïntegreerd én Google Translate. Handig!

Marketing + PR Visie: over PR 2.0 en Social Media Marketing. Door Remco Janssen.