PR 2.0 door Yvonne van Bokhoven van Lewis PR tijdens B2B Marketing Forum 2010

Yvonne van Bokhoven, VP Western Europe bij Lewis PR, hield een diepgaand praatje over social media en PR. Dat mag je trouwens gerust PR 2.0 noemen, maar ik kan mij zo voorstellen dat dát afschrikt tijdens een B2B Marketing Forum... Helaas kon ik haar lezing niet bijwonen. Maar te zien aan de slides was haar verhaal zeer zeker de moeite waard om hier te delen. Daar gaat het om bij social media en PR 2.0: delen.

Het is niet een nieuw verhaal over PR 2.0, maar te zien aan de slides wel een redelijk compleet overzicht van de mogelijkheden. Ben het niet met alle indelingen helemaal eens (de kunst bij de gebrekkige scheiding tussen persoonlijk en zakelijk twitteren is juist van dit 'nadeel' een voordeel te maken zonder Cruijffiaans gebrabbel te tweeten...). En beperkte zoekmogelijkheden bij Twitter? Met Monitter kun je zelfs tweets rondom een bepaalde locatie tracken, dus die opmerking snap ik niet.

Overdaad Amerikaanse cases

Mooi overzicht van alle buzz tracking tools, trouwens! Het enige pijnlijke aan dit soort presentaties vind ik de overdaad aan Amerikaanse (buitenlandse) cases. Goede Nederlandse PR 2.0-cases zijn schaars, of zijn geclaimd door marketeers en hadden vaak weinig van doen met PR - ja de scheiding tussen die twee domeinen bestaat kennelijk nog. En misschien zijn de Nederlandse cases nog niet sexy genoeg, op de Zeeman-boxershorts na althans...