Feest.je, zo heet de Nederlandse Foursquare of Gowalla

Feest.je. Foto: TNW
Het bewijs is geleverd: de blogosfeer kijkt geen televisie. Of weet informatie uit tv-beelden niet op nieuwswaardigheid te schatten. Goed. Nu dan het nieuws. Nederland krijgt zijn eigen location based service. Had de geruchten al gehoord. Maar nu maakte Boris Veldhuijzen van Zanten, als investeerder, maandag bij #Bijonsindebv bekend dat deze Feest.je gaat heten. Inschrijven voor de bèta kan hierrrr.

Feest.je, zo heet de Nederlandse Foursquare of Gowalla. De naam maakt het alvast spannend, want lekker zoeken lukt niet, maar ongetwijfeld zal de app op iPhone of Blackberry de key feature van de dienst worden. Trouwens, een fijne website zou ook leuk zijn, want daar gaat Foursquare de mist mee in (tip: je kunt wel altijd met je laptop inchecken via de mobiele site, handige work-around zeg maar).


Lada

"De Lada ten opzichte van deze omgeving", merkte Jort Kelder snerend op in vergelijking met Foursquare en Gowalla. Waarop Boris riposteerde dat Feest.je de Hyves ten overstaan van Facebook wordt in de location based services. Hollands trots in het internationale geweld. Duim omhoog.

Hoe werkt Feest.je?

Hoe werkt Feest.je? Geen idee. Dat weten we uiteraard pas tijdens The Next Web, de conferentie van de serial internetpreneur. De pitch luidt in elk geval als volgt: "Find where your friends are, find hot places and gives the word serendipity a new meaning." Nee, denk dan niet aan romcom's met John Cusack en Kate Beckinsale, enfin, serendipity betekent volgens Wikipedia: "het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders". Ben vooral benieuwd wat er anders/beter zal zijn aan Feest.je dan Foursquare of Gowalla, én of de Albert Heijn's en Coffee Company's van deze wereld gaan bijdragen aan een zinvol verdienmodel. Nog een week geduld!

Vanaf minuut 24:20.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Marketing + PR Visie: over PR 2.0 en Social Media Marketing. Door Remco Janssen.