Een succesvol sociaal art hotel in midtown Manhattan

Onlangs bezocht ik Enterprise Social 2.0, en daar trof ik Adam Wallace, de New Media Director van het Roger Smith Hotel in New York gelegen aan Lexington Avenue nabij 47th in 'midtown Manhattan'. Een moeilijke plek in tijden van crisis om je hotel te 'slijten', maar het lukt de horecaffers aldaar wonderwel. Mét behulp van social media.

Hoe pakt Adam Wallace dat aan? Roger Smith Hotel host de Social Media Club New York en de Social Media Breakfast. Er bestaat een bloggerkamer. De echt coole feature is hun blog, Rogersmithlife.com, the life of a New York Art Hotel. In plaats van weer te geven hoe cool het hotel is, laat de blog zien hoe cool hun gasten zijn. Waardoor de gasten - influencers - weer gaan tweeten en zo hun volgers via een viraal effect op de hoogte stellen van het vetste hotel van New York.

Word-of-mouse

De community doet het woord voor het hotel; zij zijn de ambassadeurs voor het merk Roger Smith. Ouderwetse word-of-mouth hebben zij weten om te zetten in word-of-mouse. Social Media zijn de hoekstenen van hun business model, dat moge duidelijk zijn! Dit is trouwens een leuk evenement mét een goed doel: tweetsgiving. De community doet zijn werk uitstekend trouwens: zelfs voor een interview met New York Times over Foursquare is Roger Smith Hotel dé uitgelezen locatie.Etentje

Ik had trouwens een etentje met Wallace gewonnen tijdens het congres Enterprise Social 2.0, via een challenge op de blog Roger Smith Life. Helaas hadden wij beiden geen tijd meer voor een dinertje. Nu mag ik als ik ooit in New York ben een nachtje gratis overnachten als gast in het RS Hotel. Iemand genegen om mijn vlucht naar New York te sponsoren? Ik kan niet wachten om in hét Social Media Hotel van de wereld te slapen ;-).

Marketing + PR Visie: over PR 2.0 en Social Media Marketing. Door Remco Janssen.