Stuur DigiBeatrix op Internet Boot Camp!

Ik heb het nu helemaal geschoten met onze Koningin Beatrix. Nee echt, dat geblunder met dat huis in Mozambique kan ik haar en haar zoon Prins Pils nog wel vergeven. Maar blijf met je handen van mijn geliefde internet af! Als je ergens geen verstand van hebt, moet je ook je mond erover houden. Ik las het net nog in de Grazia, Frans Bauer zei exact hetzelfde over Johan Derksen!

Watskeburt? Hare majesteit heeft het behaagd om tijdens haar kersttoespraak enige woorden vuil te maken over het web: "Persoonlijke vrijheid is los komen te staan van verbondenheid met de gemeenschap. Maar zonder enig wij-gevoel wordt ons bestaan leeg. Met virtuele ontmoetingen wordt die leegte niet gevuld, integendeel", aldus Beatrix in de Televaag.

Koningin Beatrix
Foto: zwolle/Flickr/CC

Bea op Twitter?

Nou moe. Is Bea ooit wel eens een dagje 'op' Twitter geweest? Heeft ze weleens een seconde doorgebracht op Hyves, Facebook, Flickr, o.i.d.? No way! Twitter Menschen zitten de ganse dag afspraken te plannen, deals te sluiten en ontmoetingen te arrangeren. Heus waar, met eigen ogen gezien! Majesteit draagt de vorstelijke titel DigiBeatrix met grote eer, me dunkt!

Lesje

Tijd voor een lesje. Ik stuitte net op Internet Boot Camp, mede mogelijk gemaakt door onze overheid - te weten het Ministerie van Economische Zaken. En ziet, hoe rijk het virtuele leven is: je kunt digibeten opgeven. Goh, da's interessant. Helaas. Een e-mailadres van Beatrix is niet te vinden. Noch een e-mailadres op de site van RvD of het Ministerie van Algemene Zaken. Nee, want de overheid doet aan post, en aan bellen. Very much 1989! Gelukkig vond ik er een via SIDN: c.vanduijvenvoorden@minaz.nl.

Hoofd Communicatietechnologie

De beste man is - let op - 'hoofd van de Centrale Afdeling Communicatietechnologie, Informatie- en Documentmanagement' bij het Ministerie van Algemene Zaken. Da's precies de persoon die wij nodig hebben, boyz 'n girlz! Dan weet hij vast ook al die mailtjes bij DigiBeatrix te bezorgen. Want dat gaan we doen.

Geef hier op bij
Internet Boot Camp: Koningin Beatrix, c.vanduijvenvoorden@minaz.nl en laat de overheid zijn werk doen!

Marketing + PR Visie: over PR 2.0 en Social Media Marketing. Door Remco Janssen.