Marketeer: denk lokaal, ga naar Hyves

"Als je [als buitenlandse onderneming, RJ] zaken wil doen in Nederland, dan dien je zeker Hyves te overwegen in je marketingmix."


David Meerman Scott
Afgelopen vrijdag trof ik David Meerman Scott, de auteur van The New Rules of Marketing & PR (kopen, trouwens!), in Amsterdam na zijn lezing tijdens het Social Media Event van Spark Leadership Foundation. Zie hier het ruwe interview, daar kom ik later nog op terug. En, hij interviewde mij. Over Hyves.


[Trek ik nou zo'n gekke bek?]

Lokaal bloggen
In elk land waar hij spreekt, blogt Scott ook over een lokaal onderwerp. Waar moest hij in Nederland over bloggen? Al snel kwam David Meerman Scott uit op Hyves, het in Nederland opgerichte sociale netwerk. Met als het goed is 7 miljoen Nederlandse gebruikers, niet 5, zoals ik per abuis beweer. (Sta je een keer op een Amerikaanse blog...)

Een wijze les van David Meerman Scott:
"If you're in the global markets, localization is important. Yet many marketers assume that one size fits all."

En lokaal in Nederland is Hyves!

Meer mogelijkheden

Er zijn nog tal van mogelijkheden om Hyves te gebruiken bij Online Marketing (of je PR 2.0-campagne) dan die twee die ik in het filmpje heb genoemd. Zoals brand insights via 'polletjes'. Kom ik later op terug.

Het idee van gepersonaliseerde Hyves-bankpassen vind ik overigens briljant. JIJ, lezer, mag het jatten, mits mijn naam er telkens bij vermeld staat ;-)!

Lees ook Web Ink Now: When marketing in the Netherlands you need to get on Hyves.

Marketing + PR Visie: over PR 2.0 en Social Media Marketing. Door Remco Janssen.