Hoe gaat DSB Bank deze gigantische PR-crisis te lijf?

Lees ook dossier DSB Bank op Marketing + PR Visie:
De krokodillentranen van Dirk Scheringa
The day after: Hoe ging DSB Bank de PR-crisis te lijf?
Hoe gaat DSB Bank deze PR-crisis te lijf?


DSB Bank bijna failliet?, kopt MijnGeld.blog.nl. Klanten DSB Bank kunnen niet bij geld, luidt de headline op DePers.nl.

Help!! Een PR-fail!! Wat nu??

Mooie case
Een PR-crisis in ontwikkeling, live waar we bijstaan. Dát is een mooie case om gaandeweg nader te beschouwen. Kijk hier eens naar de reactie op Blog.nl, én een typo én een onpersoonlijke reactie vanuit het onlangs opgerichte Webcareteam van DSB Bank (onpersoonlijk, nooit doen!!!). Het begin is stroef.

Hoe gaat DSB Bank verder om met al deze berichtgeving? Hoe gaan zij de stroom geruchten die als vaststaande feiten worden beschouwd die weer leiden tot een run op de website die weer leiden tot nieuwe stroom berichten.... Tja, hoe kún je die indammen? Doen ze het goed bij DSB Bank?

Morgen zal ik hopelijk het antwoord kunnen geven.

Lees onder beeld verder!


In materie verdiept?
Alvast een schot voor de boeg. Als zij van het Webcareteam van DSB Bank zich goed in de materie van de snel ontwikkelende buzz via sociale media als blogs, webnieuws en twitter hebben verdiept, waren ze bij DSB Bank geheid terecht gekomen bij het verhaal van Scott Monty.

Het gaat te ver om nu even de hele case uit de doeken te doen, maar hier de presentatie van Monty, de social media tweep van Ford in de VS. Machtig mooi hoe hij in 24 uur een PR-fail in een PR-feest heeft weten om te zetten. En ja, prettig transparant zijn helpt, maar daar is ome Dirk Scheringa doorgaans geen uitblinker in!

Update 2: Zo gaat het dus mis, case van Amazon die niet reageerde! Dank aan @mlanting (lees ook z'n reactie hieronder).

Scott Monty over The Ranger Station Fire
The Ranger Station Fire


Marketing + PR Visie: over PR 2.0 en Social Media Marketing. Door Remco Janssen.