Na de social media release van Busted nu ook een social media press kit van Swordfish Media

Het vorige bericht over de social media release heeft een hoop losgemaakt, zie ook eerdere reacties op Marketingfacts.

Vanochtend kreeg ik een mailtje van Swordfish Media (niet de film, niet de CMS-bouwers, maar de digital brand marketing-boys 'n girls - verwarrende naam wel) met de aankondiging van hun Social Media Press Kit.Merkcommunicatie
Ik citeer: "De SMPK is ontwikkeld als een officiële informatiebron voor product- en merkcommunicatie. Dit sociale multimedia platform combineert (persbericht) tekst, video’s, afbeeldingen, documenten en documenten als basis en maakt het mogelijk dat er gemakkelijk en efficiënt gedeeld kan worden van verdere blootstellingen en implementatie/ontwikkelingen."

Oké, ze nemen m'n tips voor het schrijven van een goed persbericht niet ter harte - beetje barokke tekst (hebben ze aangepast). Het zij ze van harte vergeven. Hun bewering dat zij de eerste zijn met een dergelijke Social Media Press Kit kan ik noch staven, noch ontkrachten.

Template
De kop van het persbericht bevalt mij wel: 'SMPK (Social Media Press Kit) legt de macht bij de journalisten en de bloggers.' Naar eigen zeggen hebben ze de eerdergenoemde template van Shift Communications voor de social media release als basis genomen, vervolgens hebben ze deze uitgebouwd tot hun SMPK. Swordfish Media kan de taak op zich nemen om de release te 'vullen', of de klant kan het zelf doen.

Filmpje!


Ik citeer nogmaals: "De Social Media Press Release is dé manier van communiceren geworden met journalisten en bloggers en biedt hen een effectieve en efficiënte manier van verzamelen van informatie voor hun nieuwsberichten."

Chapeau. Volgende week meer over de Social Media Release van Busted.

Een visie op Marketing + PR in de online wereld. Beeld & filmpje: Swordfish Media