Breek de regels op twitter en dump je 21-delige strategie

Dodelijk vermoeiend, die lijstjes met 21 rules of engagement om een betere social media presence te krijgen op twitter – en meer van dat soort bla bla van zelfbenoemde social media goeroe's. Hou nou toch op met die uitgekiende sociopathische strategie op twitter los te laten, het is een communicatiemiddel!

1. Een goede tweet? Is een goede tweet. Punt. Alle vier tips van de Soren Gordhamers van deze wereld ten spijt. Zie 23.
2. Inspirerende quote? Van Deepak Chopra nog wel? Hahahahahahahaha. Zet die op MySpace, wil je?
3. Twitterfeed? Weg ermee. Sorry hoor, maar dat Geert Wilders zijn partijgeneuzel in 'Joods-Christelijke traditie' in een feedje kletst, betekent niet dat JIJ dat ook moet doen. Twitteren betekent converseren, niet als een vrachtwagenchauffeur 'breakie breakie' gillen in je bakkie. Kappen nou!
4. Tweet met je business? Hartstikke leuk voor je. Join the conversation, twitter zegt 't zelf. Maar.. weg met bedrijfslogo's, bedrijfsnamen, bedrijfsijdelheid! IK WIL TWEETEN MET MENSEN! En als je zijnde @bol_com_service meedoet in het gesprek, niet pas een dag later verzoeken tips te mailen naar klantenservice@bedrijfsnaam.nl. Waar gebeurd, meermaals!
My Twitter Followers
5. Via web? Zóó 2006. Dus... gebruik vooral Tweetdeck (of Seesmic, of PeopleBrowsr, of HootSuite, whatever) opdat je snel kan reageren op @reply en DM'tjes van mensen die je kent – al is het van twitter. Zoek trending topics in Twitscoop, of een of ander fijn API-raatje.
6. Block twidioten. Het zijn geen volgers, maar zombies. Ik hoef niet gestalked te worden door een MLM-marketinggoeroe uit de VS, een hornybitch of van mijn part Fleurtje16 uit Stadskanaal. Autofollowers? Blocken. Wijnboeren uit Nieuw-Zeeland die je volgen omdat je tweet over prosecco? Blocken. @johnburna die met 0 followers aangeeft dat hij boring is? Blocken en rapporteren als spam. Pak aan.
7. Die bio-tjes. Kom op, zeg. Je bent marketeer én lifehacker. Zo, knappe jongen. Kom bij het clubje 20+ tweeps die dat óók al over zichzelf zeiden. (En nou niet snel je bio aanpassen, ik weet wie jullie zijn.)
8. URL's. DECREET: Er is maar een URL shortening, en dat is bit.ly. Bit.ly. Onthoud die naam. Hoor je me? Bit.ly. Geen tinyurl, geen om.huppelupup, geen twurl.dinges, geen ff.nogwat, geen tr.im – die is trouwens al over de kop, en terecht.
9. Followers. Less is more. Tenzij je (de echte) Jan-Peter Balkenende bent, zijn 200.000 botvolgers gewoon niet zo tof. Lukraak klikken op eenieder die hoog in de twittergids Top 100 staat, maakt je nog geen echte twitterazzo.
10. Die usernames. Oké oké, ik heet zelf @remcojanssencom. Dikke vette #fail.com natuurlijk. Maar wie noemt zichzelf @pizzasnor? 't Is hier geen MSN, fur cwying out loud!
11. Tweetlater? Stel nou dat je tweet dat je zo'n interessant artikel hebt gelezen, en dan overlijdt ene Michael Jackson. Zit je daar met je zogenaamd 'interessante' leesvoer – terwijl wij het allemaal lekker over Wacko Jacko hebben.
12. Cotweet. Haha. Je mag twitteren van de baas, maar je krijgt geen eigen account. #fail again.

another twitter fail
13. Hashtags. Is het nou #zomergasten of #zg? #psvajax of #psvaja? I don't get it.
14. Avatars. Grrrr. Fotootjes willen we zien! En alsjeblieft niet met zo'n groene film à la Avartize (KILL KILL KILL) erover omdat je de wereld ermee kan redden van honger/oorlog/Sarah Palin/herpes. Of zo'n raar logo in een hoekie omdat ene Stephen Fry dat ook heeft...
15. Luister. Niet naar de (traditionele kranten)media. Ja, twitter is zinloos gebabbel. Dat is geklep in de trein ook, en dat kan ook iedereen volgen. Gezellie!
16. Luister. Niet naar mensen die zeggen dat je zuur/cynisch/grof/irritant tweet (en ja, ik heb het tegen jou, @tonboon). So what?! Gaan ze toch lekker punniken in het buurtcentrum, dag dag.
17. Retweet. Pls RT. PLZ RT! Pretty PLZZZZ RT!!! Seaweed. Het zal wel.
18. Alles met tw- schrijven. Twidioot gedrag. Twat.
19. 236758 followers. Opscheppen in de trein hoeveel twittervolgers je hebt... Dat doen echt alleen Brabanders en iPhoners.
20. Twitter. [Zucht]. Neem het allemaal alsjeblieft niet zo serieus. Volg de ontluikende twelatie tussen de geniale gek @bbrussen en 'lover' @stefaniejansen, bekijk de twitpics van @pauldeleeuw na zijn cardio-workout (mooie tepels Paul!). En lees ook de tweets van @theomaassen, weet je meteen of hij manisch of depressief is vandaag.
uurtje gecardioot! met dank aan MJ,Madonna, Guus M. mezef, Mi... on Twitpic
21. Guy who? 't Is zoals Guy Kawasaki zegt: breek alle social media-regels, maak je eiguh! Lekker puh, uh!

Nou nog wat te zeiken ook, zeker?


Marketing + PR Visie: over PR 2.0 en Social Media Marketing. Door Remco Janssen.