Ajax.nl heeft Marco van Basten al ontgoogled

Woensdagmiddag, een vergadering op de redactie van Het Parool. Speciaal kwam een verslaggeefster de gang van zaken verstoren met nieuws dat insloeg als een bom: Marco van Basten stopt ermee. Eigener beweging, nog wel.

Alleen Nico Dijkshoorn, in zijn column in VI, had voorzien dat deze drastische maatregel uitgerekend vandaag plaats zou vinden. Maar ik had het kunnen weten.

Eerder op de dag belandde ik per toeval op de website van Jungle Minds, internet consultants naar eigen zeggen. Daar las ik een bloginterview met Gabriël van Gastel, coördinator Nieuwe Media van Ajax, die trots vertelde dat de contentmigratie van de oude naar de nieuwe portal Ajax.nl best een zware klus was tussen de bedrijven door, maar uiteindelijk soepel verliep.

"Het resultaat is een overzichtelijk, gebruiksvriendelijke en multimediale website met duidelijke doelgroepingangen, waarin elke bezoeker makkelijk zijn weg kan vinden."

Hoewel ik het daar strikt genomen niet mee eens ben, wilde ik eigenlijk alleen reageren op bezoeker OnlineTom, die via de nieuwe voorpagina direct werd doorgeleid naar shirtreclame. Hinderlijk. Ajax, maar ook de KNVB, schijnen niet te begrijpen dat je bezoekers met dat soort fratsen verjaagd. Het probleem is zo verholpen: kwestie van '/Home' achter de url typen, en dan die site bookmarken.

Maar hoe zit het met de SEO na de contentmigratie van Ajax.nl?, vroeg ik mij plots af. Recent in een blog nam ik Ajax als voorbeeld van een bedrijf dat persberichten online plaatst, en zo een goede SEO afdwingt - met het persbericht over de aanstelling van Marco van Basten als lichtend voorbeeld. Wie zocht op Marco van Basten, kwam als eerste uit op de website van Ajax. Zoals het hoort.

Wie schetst mijn verbazing? Marco van Basten is door Ajax.nl zorgvuldig ontgoogled, ware hij Nina Brink! Het persbericht is domweg van de Google-1-positie verdwenen. Foetsie. Spoorloos.

In dat geval zou ík ook meteen de handdoek hebben geworpen.


Klik voor groter beeld.

Zie reacties, tips en trics bij Ajax ontgoogled Van Basten op Marketingfacts.

Een visie op Marketing + PR in de online wereld. Foto: Thomas Poederbach/Flickr.com/Creative Commons