Cisco, de allerbeste online newsroom

Ideas. Insights. Information.

Niet de credo's van een krant, een nieuwslog, een tijdschrift of een programma op - zeg - een CNN. Nee, bovenstaande termen fungeren als motto bij de online newsroom van Cisco. Al jaren de witte raaf als het gaat om het gebruik van een perskamer op het web.

Ook niet zo gek dat 'website effectiveness expert' Bowen Craggs en Financial Times wéderom Cisco bovenaan hun ranglijst 'Serving the media' plempen. Als beste corporate news site én als beste site 'serving costumers'.

Kijk maar eens naar de newsroom van Cisco, ziet er niet alleen heel kek uit, met alle functionaliteiten die je kunt wensen (Facebook, Twitter, MyYahoo, Bloglines, Newsgator, RSS, Slashdot, Flickr), én alles is keurig gesegmenteerd op interessegebied. Smullen voor elke (dotcom)journalist.

Trouwens, ook twee 'Nederlandse' bedrijven staan in de ranglijst: Unilever en Shell. Bij de laatste werkte Craggs ooit zelf, trouwens.

De reactie van Cisco op hun corporate blog is hilarisch. Een bedankje middels een YouTube-filmpje. De begeleidende tekst luidt als volgt: "This is my first video shot on my new Flip Mino HD Video camera. Waddyathink?"Deze post met dank aan de tweet van David Meerman Scott. Een visie op Marketing + PR in de online wereld.