Koffiebranden en Bestron, part deux

De eerste set bonen uit Guatemala is gebrand, gebrouwd en opgedronken. Zalig! Een fabuleus kopje espresso, en dat uit een twintig jaar oud Krups-apparatus - way before Nespresso. Gebrand in een popcornmachine van Bestron, who would have thought?


Vorige week een zeer aangenaam mailcontact gehad met de 'marketingjongen' van Bestron - die trouwens een oprecht aardige marketingkerel bleek, die Marcel Gremmé. Jammer dat hij vroeg om zijn - hypersnelle én open! - commentaar voor mij te houden; zijn opmerkingen gaven namelijk blijk van een transparante organisatie waar nagedacht wordt over hoe producten op andere wijze in de markt te zetten. Hulde!

Op een opmerking van hem wil ik wel ingaan. Ik noemde het een 'gemiste kans' van Bestron om de popcornmachine als gehackte koffiebrander te gebruiken. Dat bestreedt hij, met verve. Wellicht ging dat een tikkeltje te ver, een bedrijf moet nu eenmaal keuzes maken. Tijd=geld, budgetten zijn krap, etc. etc. Mea culpa.

Toch blijf ik erbij dat het niet veel geld hoeft te kosten, zoiets. Elk ander bedrijf dat een popcornmachine in zijn assortiment heeft en die geschikt zijn voor zelf koffie bonen branden, kan zo'n actie (viral marketing, buzz marketing, hoe noem je zoiets nou?) op touw zetten.

Heel goedkoop: start een wiki, eraan gekoppeld een simpele blog - met links naar andere waardevolle bronnen. Paar plaatjes (vergeet niet de foto's te taggen met zoekwoorden!), wat camjo-achtige filmpjes embedden vanuit YouTube. Beetje word-to-blog & word-to-fora. Dit is een gegarandeerde Search Engine Optimization-knaller, man!


Een visie op Marketing + PR in de online wereld. Foto Marketing + PR Visie. Creative Commons License
bestronpopcornmaker is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk delen 3.0 Nederland licentie.
Gebaseerd op een werk op 1.bp.blogspot.com.