Case 1: Koffiebranden en de Gemiste Kans van Bestron

Ik heb mijzelf deze blog cadeau gegeven, voor m'n 31ste verjaardag. Hoera.

Van mijn vriendin kreeg ik een obscuurder presentje: een popcornmachine van Bestron (online gekocht bij Neckermann, de internetwinkel, niet het reisbureau, verwarrend) en drie juten zakken met groene (dus ongebrande) bonen, besteld bij Ongebrand.nl.

Wat moet je dáár nou mee...

Bonen branden! Voor de ware koffiesnob, die van straffe espresso houdt. Zie het resultaat, foto van Retecool-forum.Als er een online wereld is waar veel geeks rondschuimen, dan is het wel die van de coffeegeeks. Zie de gelijknamige, maar fantastische blog/portal/community.

Op zoek naar een koffiebrander (ik heb al een bonenmaler) stuitte m'n vriendin op het hacken van een popcornmachine. Want, een gewone brander kost zo een paar honderd euries!! Een popcornmachine slechts 25....

Op diverse fora en blogs wordt dit fenomeen - het 'hacken' dus - uitvoerig beschreven. Verder hier niet interessant, het gaat om de PR-kansen. Zat viral marketingideeën tollen door m'n hoofd! Je kunt zelfs een kernthermometer toevoegen. Gewoon een gaatje boren, erin steken- en klaar. Hack geslaagd.

Ik ben benieuwd wat Bestron (Pay-off op kekke website: We Turn Household Into Fun!) vindt van deze prachtige marketing + PR-opportunity.

Op de flitsende site, gebaseerd op de Old Rules of Marketing, vind ik alleen de DPC1-machine die ik al lang en breed in bezit heb. Met de tekst: Sweet Dreams. Gaaaaaaapppp.

Als ik via Google popcornmachine + koffiebranden tik, krijg ik geen enkele hit van bedrijven die op deze wijze hun popcornpopper marketen. Bestron, wake eens up. Of is het bij jullie alleen sweet dreams...

P.S. Net Bestron Nederland gebeld. Gevraagd naar de productmanager popcornmachines. Die hebben ze niet. Wel een marketingjongen, die er niet is, wel bereikbaar via info@bestron.com. Deze mail komt automatisch bij hem. Jaja... Wordt vervolgd.

Een visie op Marketing + PR in de online wereld.